Restauracja o profilu kuchni polskiej zlokalizowana w prestiżowej dzielnicy biurowej Warszawy.
Projekt łączy nowoczesną prostotę z elegancją. Elementami ocieplającymi biało-czarne wnętrze jest jasne drewno i kolor wrzosowy – inspirowany kwitnącymi kwiatami komosy ryżowej.
Białe deskowanie i jasne drewno zmierza w kierunku skandynawskiej prostoty, pochyłe lustra i menu w ramach wraz z wrzosową tapicerką nadają elegancji, całość dopełniona jest industrialnymi lampami.
Marnowanie plastiku to obok ograniczenia zużycia żywności temat najsilniej angażujący wszystkich, którym leży na sercu los naszej planety i ludzi. Zmarnowany plastik to nie tylko roztrwonione pieniądze, ale również zasoby wodne, energetyczne i ludzkie.
Na świecie co roku wyrzucamy 1.3 mld ton jedzenia (FAO, 2013). Stanowi to 1/3 ilości produkowanej żywności nadającej się do spożycia. Dzięki wsparciu ratowników nasza restauracja nie marnuje ani grama ! Dbajmy o naszą planetę.