Palarnia kawy ziarnistej to nasza podstawowa pasja od 2009 roku. Kochamy kawę i chcemy dostarczać ją w najlepszej, najpiękniejszej oraz najbardziej jakościowej postaci. Chcemy uczyć dobrej kawy, pokazywać różne jej oblicza, zaskakiwać naszych Gości niespodziewanym smakiem.
Wszystkie nasze kawy są świeżo palone i mają maksymalnie 14 dni od momentu palenia, dzięki czemu osiągają szczyt smakowego potencjału w Twojej filiżance.
Dajemy Państwu możliwość spróbowania wybranych odmian kawy z partnerskiej palarni Lacava. Nasza restauracja co miesiąc będzie promować inną mieszankę wyselekcjonowanych ziaren.
Zapraszamy do degustacji.
Rekomendujemy przygotowywanie tej kawy metodami ciśnieniowymi, takimi jak ekspres automatyczny czy kolbowy.
Ogień i woda. Słodka, esencjonalna i kremowa, a przy tym tak niezapomnianie złożona. Dzięki ciekawej kompozycji, espresso niesie w sobie połączenie owocowości z wytrawnością. 90% arabika. Finezja.
Profil sensoryczny: słodycz czereśni, rum, krem z ciemnej czekolady
Mieszanka 100% arabik z Brazylii i słynnych Indii Malabar. Dzięki tej ostatniej kompanii, espresso niesie ze sobą dobre, konfiturowe body z dymną, karmelową czekoladą. Niezwykle ciekawa kompozycja.
Profil sensoryczny: konfitury, karmel, miód, czekoladowy finish.
Genialna kompozycja 100% arabik pochodzących z Brazylii. Prosta, łatwa, a przy tym tak przyjemnie słodka, czekoladowa i orzechowa. Klasyczna Brazylia to absolutny must have każdego konesera arabiki.
Profil sensoryczny: czekolada, włoskie orzechy, migdały, słodycz karmelu.
Kremowa, intensywna, ciemna. Bardzo charakterna mieszanka brazylijskich arabik oraz indyjskiej robusty w proporcjach 50%. Klasyczne italiano, w odsłonie świeżo palonych i craftowych kaw kolekcji LaCava.
Profil sensoryczny: mus czekoladowy, krem kakaowy, prażone orzechy.
Uwielbia zarówno kawy mleczne i ciężkie espresso. Fikuśna, ale z pełną klasą zawartości 75% arabiki, świetnie znajduje się w ekspresach ciśnieniowych. Podziwiana przez miłośników kawy uniwersalnej.
Profil sensoryczny: karmel, masło orzechowe, migdały, czekolada.