Nasza kawa

Palarnia kawy ziarnistej to nasza podstawowa pasja od 2009 roku. Kochamy kawę i chcemy dostarczać ją w najlepszej, najpiękniejszej oraz najbardziej jakościowej postaci. Chcemy uczyć dobrej kawy, pokazywać różne jej oblicza, zaskakiwać naszych Gości niespodziewanym smakiem.

Wszystkie nasze kawy są świeżo palone i mają maksymalnie 14 dni od momentu palenia, dzięki czemu osiągają szczyt smakowego potencjału w Twojej filiżance.


Dajemy Państwu możliwość spróbowania wybranych odmian kawy z partnerskiej palarni Lacava. Nasza restauracja co miesiąc będzie promować inną mieszankę wyselekcjonowanych ziaren.

Zapraszamy do degustacji.

 

Rekomendujemy przygotowywanie tej kawy metodami ciśnieniowymi, takimi jak ekspres automatyczny czy kolbowy.

Dolce Crema

Ogień i woda. Słodka, esencjonalna i kremowa, a przy tym tak niezapomnianie złożona. Dzięki ciekawej kompozycji, espresso niesie w sobie połączenie owocowości z wytrawnością. 90% arabika. Finezja.

  • 90% arabika
  • świeżo palona kawa ziarnista
  • średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
  • złożona i bardzo żywa kompozycja
  • idealna do espresso oraz kaw mlecznych
  • mieszanka arabik z Brazylii, Kolumbii, Hondurasu oraz niedużej domieszki robusty

Profil sensoryczny: słodycz czereśni, rum, krem z ciemnej czekolady

Blue

Mieszanka 100% arabik z Brazylii i słynnych Indii Malabar. Dzięki tej ostatniej kompanii, espresso niesie ze sobą dobre, konfiturowe body z dymną, karmelową czekoladą. Niezwykle ciekawa kompozycja.

  • 100% arabika
  • świeżo palona kawa ziarnista
  • średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
  • gęsta, uniwersalna, słodka
  • idealna do espresso oraz kaw mlecznych
  • mieszanka arabik z Brazylii oraz Indii

Profil sensoryczny: konfitury, karmel, miód, czekoladowy finish.

Braziliana

Genialna kompozycja 100% arabik pochodzących z Brazylii. Prosta, łatwa, a przy tym tak przyjemnie słodka, czekoladowa i orzechowa. Klasyczna Brazylia to absolutny must have każdego konesera arabiki.

  • 100% arabika
  • świeżo palona kawa ziarnista
  • średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
  • słodkie espresso o przyjemnym aftertaste
  • idealna do espresso oraz kaw mlecznych
  • mieszanka arabik z Brazylii

Profil sensoryczny: czekolada, włoskie orzechy, migdały, słodycz karmelu.

Bella Crema

Kremowa, intensywna, ciemna. Bardzo charakterna mieszanka brazylijskich arabik oraz indyjskiej robusty w proporcjach 50%. Klasyczne italiano, w odsłonie świeżo palonych i craftowych kaw kolekcji LaCava.

  • 50% arabika
  • świeżo palona kawa ziarnista
  • średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
  • intensywna, ciężka i gęsta, bardzo włoska
  • idealna do espresso oraz kaw mlecznych
  • mieszanka arabik z Brazylii oraz indyjskiej robusty

Profil sensoryczny: mus czekoladowy, krem kakaowy, prażone orzechy.

Gran Lattina

Uwielbia zarówno kawy mleczne i ciężkie espresso. Fikuśna, ale z pełną klasą zawartości 75% arabiki, świetnie znajduje się w ekspresach ciśnieniowych. Podziwiana przez miłośników kawy uniwersalnej.

  • 75% arabika
  • świeżo palona kawa ziarnista
  • średnio-ciemne tradycyjne palenie craftowe
  • uniwersalna, czekoladowa i zrównoważona
  • idealna do espresso oraz kaw mlecznych
  • mieszanka arabik z Brazylii oraz indyjskiej robusty

Profil sensoryczny: karmel, masło orzechowe, migdały, czekolada.